inschrijvenbutton

Leer sprinten, word een betere hardloper.

Voetenwerk en rompstabiliteit (loop- en coördinatietraining) voor spelsporters (als voetbal, hockey, etc.) is geen atletiektraining. Het accent ligt niet zo zeer op het vergroten van het duurvermogen, maar vooral op het verbeteren van reactiesnelheid en looptechniek.

De vaardigheden en de handelingssnelheden moeten steeds groter worden om beter te kunnen presteren. Wil je hieraan voldoen dan moet je fysiek en conditioneel sterker zijn dan je tegenstander. Aspecten die bij deze trainingen aan de orde komen zijn:

goede motorische eigenschappen met en zonder bal
♣ verbetering van de startsnelheid, beweeglijkheid, loopcoördinatie en rompstabiliteit
♣ verhoging van de reactiesnelheid
♣ bewegen in de kleine ruimte
♣ werken aan sprongkracht en het zij- en achterwaarts bewegen

 Met behulp van een breed scala aan oefeningen en materialen worden de spelers en speelsters uitgedaagd. Het doel van deze trainingen is altijd om de spelers of speelsters op een leuke en nuttige manier beter te laten worden in hun spel. Loop- en coördinatietraining kan ook aan individuele sporters worden gegeven. Daarnaast is het mogelijk om trainers te trainen in een aantal basisoefeningen die zij vervolgens kunnen gebruiken bij hun eigen trainingen.

De trainingen duren 60min. en vinden plaats in een ontspannen en plezierige sfeer. Gestart wordt met een 0-meting waarna ook bij de laatste training de meting wordt herhaald.

 

SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE CURSUS "VERBETER JE LOOPTECHNIEK"

Een voorbeeld: Bij het aannemen van een bal, kan je hiervoor meer tijd creëren, door automatisch op je voorvoet te bewegen. Door deze beweging aan te leren en te oefenen automatiseer je een snelle uitgangspositie! Tijdens de loopscholing slijt je de beweging erin en tijdens de trainingen en wedstrijden komt hij er vanzelf uit.

Wij koppelen de loopscholing aan verschillende slim gekozen, oefenvormen. Hierdoor worden de deelnemers spelenderwijs soepeler, sterker en sneller. Zonder dat ze het gevoel hebben dat ze saaie oefeningen moeten doen.

De trainingen worden verzorgt door een zeer ervaren looptrainer die al jaren aan spelsporters looptrainingen geeft. 
Je kunt je opgeven voor de trainingen, gegeven op de locatie Ringpass.  

 • NIEUW CURSUS LOOPSCHOLING "VERBETER JE LOOPTECHNIEK"

  Lopen is een enorm belangrijk onderdeel van veel sporten zoals ook hockey en voetbal. Door het beheersen van een goede looptechniek zal je vaardiger, handiger en vooral ook sneller worden. Bijkomend groot voordeel is dat door het toepassen van een juiste looptechniek je kans op blessures enorm afneemt. Door een Read More
 • vervolgcursus voor loopgroep

  Alleen deelnemers aan de loopcursus van het voorjaar 2014 kunnen deelnemen aan de vervolgcursus. Deze nieuwe cursus vindt plaats op AV 40 in Delft van 10.00 tot 11.00 op de volgende dagen: 28-09, 05-10, 27-10, 03-11. Inschrijven kan via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je gegevens   Read More
 • Laatste MOVELLA looptechniektraining

  Zondag 15 juni is alweer de laatste MOVELLA looptechniektraining. We gaan er nog even tegenaan om jullie voetenwerk te verbeteren! Zondag 15 juni organiseren wij de afsluitende bootcamp/ survivalparcours.Wij starten om 10.00 bij AV'40 aan de sportring in Delft. Rond 11:30 sluiten wij de training af. Wat kunnen jullie verwachten? Read More
 • Joggen kan leven met zes jaar verlengen

  Regelmatig een rondje joggen kan uw leven flink verlengen: 6,2 jaar voor mannen en 5,6 jaar voor vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek dat tijdens de EuroPRevent2012 in Dublin werd gepresenteerd. Read More
 • 1
­