loopschool

looptrainingen

De looptrainingen bij Movella zijn specifieke trainingen voor sporters die een betere loophouding willen ontwikkelen om tot een betere sportprestatie te komen. Door het aanleren van techniek leer je je spieren en gewrichten optimaal te gebruiken. Juist voor kinderen is de aandacht voor loopscholing en motoriek belangrijk zodat zij makkelijker gaan lopen.

 

looptraining groepen

Tijdens de looptraining ligt het accent niet zo zeer op het vergroten van het duurvermogen. Wij geven richten ons vooral op het verbeteren van reactiesnelheid en looptechniek. Met een breed scala aan oefeningen en materialen worden de spelers en speelsters uitgedaagd. Het doel is deelnemers op een leuke en nuttige manier beter te laten worden in hun spel. Met de nodige aandacht voor voetenwerk en rompstabiliteit (loop- en coördinatietraining) is deze training ook geschikt voor sporten zoals voetbal en hockey.

Aspecten die bij een looptraining aan de orde komen zijn:

  • goede motorische eigenschappen met en zonder bal
  • verbetering van de startsnelheid, beweeglijkheid, loopcoördinatie en rompstabiliteit
  • verhoging van de reactiesnelheid
  • bewegen in de kleine ruimte
  • werken aan sprongkracht en het zij- en achterwaarts bewegen

looptraining individueel

Loop- en coördinatietraining kan ook aan individuele sporters worden gegeven. Daarnaast is het mogelijk om trainers te trainen in een aantal basisoefeningen die zij kunnen gebruiken bij hun eigen trainingen.

De trainingen duren 60min. en vinden plaats in een sportieve, ontspannen en plezierige sfeer.


Gestart wordt met een 0-meting waarna ook bij de laatste training de meting wordt herhaald.

movella-hockey-voetbal-loop-school-training-kamp-cursus-kinderen-logo

verbeter je looptechniek

Lopen is een belangrijk onderdeel van veel actieve sporten zoals hockey en voetbal. Door het beheersen van een goede looptechniek wordt je vaardiger, handiger en vooral sneller. Met een goede looptechniek verklein je ook de kans op sport blessures. Daarnaast blijf je makkelijker langer lopen zonder terug te vallen op je reserves.

Wij koppelen de loopscholing aan verschillende slim gekozen oefenvormen. Hierdoor worden de deelnemers spelenderwijs soepeler, sterker en sneller. Zonder dat ze het gevoel hebben saaie oefeningen te moeten doen.


De cursus bestaat uit 10 lessen gegeven door een ervaren, gediplomeerde looptrainer.